LISA HERMANSSON

Music & Event Management

IN ACTION

Publicerad 2016-04-28 17:11:00 i LIVET, MUSIK & EVENT,

Att börja dagen genom att vakna upp med en sprängande huvudvärk för att sedan ge sig ut i spöregn utan paraply är väl kanske inte att föredra. Det är lite som att någon högre makt känner för att riktigt sätta optimismen på prov redan från att man slår upp ögonen. Men jag tog mig till praktiken, kämpade mig igenom första morgonmötet och fick sedan tag i en Treo. Det där är verkligen guld i tablettform! Huvudvärken gick över på 20 minuter, som ingenting. Så nu är jag som pånyttfödd vilket resulterade i att nästkommande möte på schemat som var ett två timmar långt möte med Dolly Style inte alls var besvärligt. 

Men att lite trötthet sitter fast i kroppen kan inte riktigt hjälpas, för oj vad tidigt klockan ringde igår, det var nästan lite omänskligt. Att gå upp 05.20 är en utmaning för de flesta men att vara världens mest morgontrötta människa och gå upp så tidigt är näst intill omöjligt. Men upp kom jag minsann, hann med både dusch och smink och till och med ta på mig kläder innan jag begav mig iväg till Sveriges Radio där ett besök på P4 väntade. Det var den goa och glada Idol-vinnaren Martin Almgren som skulle gästa och spela två låtar och prata lite för de morgonpigga lyssnarna. Han levererade på hög nivå och det är imponerande hur man kan lyckas komma upp i de höga tonerna så tidigt på morgonen (morgontröttast i världen har talat igen)!

Jag och Elias hann även med att prova på ett ställe som heter Meat on a stick igårkväll där de serverar kebab på ett lite mer exklusivt vis. Det var lite för starkt och lite för kladdigt att äta för min smak, men mannen min var nöjd så det var ändå värt! Det blev också bio innan vi begav oss hemåt, det kändes dags att se Djungelboken efter att ha hört väldigt mycket gott om den filmen. Jag måste säga att den var väldigt fin och faktiskt bra gjord! Med tanke på att djuren är animerade och trots det såg verkliga ut och att den lilla lilla killen som spelar Mowgli faktiskt därmed spelar mer eller mindre mot sig själv genom hela filmen, så var den väl godkänd och helt klart sevärd!
Därefter blev det hem och krypa till sängs och kan ju bara konstatera att jag somnade snabbare än snabbast, i den bästa och tryggaste famnen jag vet. Vore dumt att klaga!

THE POWER OF PANNACOTTA

Publicerad 2016-04-26 17:11:00 i LIVET, MAT, MUSIK & EVENT,

Med en kopp kaffe bredvid och till ljudet av smattrande tangentbord runtom i rummet skrivs det för min del pressreleaser för fullt eftersom det är dags för fler artister att släppa ny musik i veckan. Sitter och suktar efter maraboukakan som ligger intill också, som egentligen inte borde få ätas. Vad är oddsen på när man verkligen försöker vara nyttig, åtminstone i veckorna, så får en av artisterna en stor maraboukartong skickad till kontoret? Och då menar jag inte stor som i 300 g, utan stor som i vinna-på-lyckohjulet-på-Liseberg-stor, och som han självklart delade med sig av till alla. För mig som har svårt att undvika sötsaker allmänt sätts ju verkligen självdisciplinen på prov när det ligger en chokladkaka precis framför ögonen...
Det är iallafall mycket rörelse här på kontoret och i studion idag vilket är roligt, många artister och låtskrivare som är på plats och jobbar på ny musik vilket är väldigt inspirerande att se och höra!

Tröttheten och den tidigare bristen på rutiner gjorde sig påmind i morse när alarmet plötsligt inte räckte till för att jag skulle vakna. Det är tur att Elias tydligen inte sover lika djupt som jag gör, annars hade jag säkerligen försovit mig. Lever dock väldigt mycket även idag på gårdagens överraskning när dagen förgylldes oerhört av att en färdiglagad två-rätters a la världens finaste pojkvän stod redo när jag kom hem! Paella följt av pannacotta upplagt på ett fantastiskt fint sätt kan få vem som helst att känna sig som en bortskämd liten prinsessa. En riktig mästerkock är han minsann den där underbara människan med så många bra egenskaper, och tänk att några små glas pannacotta kan framkalla så mycket lycka! Visserligen kan det delvis bero på att livet i allmänhet är väldigt väldigt underbart med den mannen vid min sida. 

CAPITOL MUSIC GROUP

Publicerad 2016-04-21 17:10:00 i LIVET, MUSIK & EVENT,

Det är en trött själ som checkar in här idag. Fyra dagar har nu passerat på min praktikplats Capitol Music Group och hjärnan går på högvarv. Mängder av nya intryck, människor, artister och rutiner är självklart påfrestande för huvud och kropp. Får väl lite motvilligt erkänna att en viss mängd bortskämdhet faktiskt har smugit sig på via skolan... Det mesta av plugget har nämligen legat inne som eget arbete i schemat, vilket gör att det lätt blir lite sovmorgon och sena kvällar med jämna mellanrum. Att plötsligt behöva ställa klockan på 06.15 varje måndag-fredag tar därför emot mer än vanligt och det är väl ingen ultimat tid att gå upp för universums tröttaste varelse. Speciellt inte när världens gosigaste Elias ligger kvar och börjar senare än vad jag gör, då gäller det att anstränga varenda cell i kroppen för att lyckas ta sig upp från värmen och närheten. Lyckligtvis är det åtminstone något inspirerande och givande för min framtida karriär som finns på andra sidan trötthetstunneln! 

Det är en del uppgifter som har trillat in på mitt skrivbord så jag fixar, trixar och researchar för fullt och dricker, utan att tänka på det förrän i efterhand, alldeles för mycket kaffe. Jobbar just nu med Jill Johnsons kommande höstturné, skriver pressreleaser för några av morgondagens singelsläpp och lite annat smått och gott. Suger åt mig så mycket information som jag bara kan och det är härligt att äntligen få komma ut i branschen och se hur det faktiskt fungerar på riktigt.

Snart är alltså en vecka av tio avklarad och imorgon är det fredag. Oj vad min kropp och själ förtjänar ett glas vin eller två då! 

Om

Min profilbild

Lisa Hermansson

info@lisahermansson.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela