LISA HERMANSSON

Music & Event Management

THIS IS LIVING

Publicerad 2016-07-23 16:45:40 i LIVET,

Att få ta en paus från Stockholms puls för att åka iväg och uppleva näst intill fullständig tystnad har varit helt magiskt. Bara njuta av mat som smakar himmelskt och vin av alla dess sorter för att sedan fiska på stilla vatten med lite lätt hettande kinder som spår efter dagens tidigare sol och bad. När största frågetecknet är om det är lämpligast att sola fram eller baksida och det största problemet är att välja vilka smaker kulglassen ska ha, då är det inte mycket att klaga på! Känslan av total frihet när det inte finns några krav gör att tiden som barn återspeglas litegrann, när sommaren inte behövde innehålla jobb eller onödig stress. Att faktiskt njuta av solen till fullo när den väl kikar fram och det spelar ingen roll om ansiktet är osminkat och kläderna inte matchar, det är avlappning på hög nivå. Vädret har inte svikit oss heller, vi prickade in riktiga guld-dagar att spendera på det här stället. Mysfaktorn har legat på ungefär elva av tio konstant och livet känts alltför harmoniskt. Nu är det dags att återvända till verkligheten litegrann med jobb och träning, men det är tur att även vardagen är ett nöje när man hittat någon som är så fullkomligt rätt att dela den med. Dessutom finns det fler roliga resor och aktiviteter inbokade innan skolan drar igång igen så positivitet finns det gott om i den här tågvagnen som strax rullar tillbaka in i civilisationen på Stockholm Central!
 
 
 

NEXT UP: ARBOGA

Publicerad 2016-07-20 12:27:00 i LIVET,

Sommaren passerar förbi i en rasande fart, som vanligt. Det är knappt att reaktionsförmågan hinner med att inse att det är sommar förrän det börjar bli höst och kallt igen. Så det gäller verkligen att njuta till fullo av de dagar med sol som vi får vara med om. Det är helt enkelt väldigt tacksamt att få leva, vilket inte är att ta för givet i denna oroliga värld som existerar för tillfället. Helt orimligt hur mycket onda människor det finns, eller snarare att de som är onda är så pass få gentemot de som inte är det men att det ändå är minoriteten som tillåts ha makt och sätta skräck i resterande befolkning. Bara för att de är kapabla till att göra saker som inte ens borde vara möjligt och det finns antagligen ingen gräns överhuvudtaget. Inte konstigt att man är rädd. Barn som kommer till världen nu och än så länge är oförstörda ska väl ändå inte behöva växa upp i ett samhälle som det här? Ett samhälle där rädsla, skräck och maktlöshet är ledord? Maktlös är precis den känslan som antagligen gör många väldigt frustrerade. Men det enda som går att göra är nog att försöka i den mån det går att inte oroa sig, att inte sluta leva och att vara tacksam för det man har.
 
Det var ett bra tag sedan fingrarna fick smattra över tangentbordet för att kika in här, och det har hunnits med visit i Malmö med parmiddag och överraskningsfest, en hel del jobb, hemmafix i form av matlagning, pyssel och städning för att få det så hemtrevligt som möjligt i nya lyan - vilket vi lyckats bra med. I skrivande stund är placeringen ännu en gång på ett tåg och ännu en gång med en stor sol utanför fönstret. Med siktet inställt på perrongen i Arboga, som är slutdestinationen för dagen hur osexigt det än kan låta, lever jag i ett lyckorus. Ett par dagar ska ägnas åt att andas in frisk luft och varva ner, på ett ställe där stress knappt existerar och med en väderleksrapport som lovar strålande sol. Att jag dessutom har min fina Elias vid min sida gör att det hela sammantaget förmodligen resulterar i perfektion. 

 
 

WE BELONG TO SOMETHING NEW

Publicerad 2016-07-08 10:27:24 i LIVET,

Den där härliga känslan av nya framgångar och milstolpar i livet. Numera bor jag och Elias i en ny lägenhet, och hela föregående helg ägnades åt att flytta. Flyttlasset gick i lördags och mycket bärande, pustande samt några blåmärken senare står alla saker mer eller mindre på plats. Lite kvar att packa upp och få iordning bara men det känns riktigt riktigt bra. Äntligen slipper vi åka så långt varje gång vi vill hitta på något, det spenderas tillräckligt mycket tid på tåg av något slag ändå. Pendlande till skolan i Nyköping har gjort att tid på tåg blivit till en vardag, men det ska ju dessutom så ofta det går hälsas på familj i Malmö, Växjö, Göteborg, Gävle eller Arboga. Inte lätt när familjerna är utspridda över hela vårt avlånga land. Dock är det en tillgång kan jag tycka att få se mycket av Sverige som man antagligen aldrig hade fått se annars om man inte "blivit tvungen" till det. Kan kännas ganska fridfullt att sitta på ett tåg med solen i ögonen och blicka ut över fina platser som glider förbi utanför, med vetskapen om att det inte går att göra särskilt mycket mer än att bara sitta där man sitter och låta världen pågå utanför. Att få koppla bort allting lite för en stund helt enkelt, vilket kan vara väldigt välbehövligt och avkopplande i en vardag som ofta är uppfylld av stressmoment. Det är viktigt att tillåta sig själv att ta en paus från allt ibland, speciellt i en stad som Stockholm där allting bara pågår och pågår utan stopp. Den staden sover minsann aldrig vilket självklart har sina fördelar och sin charm. Men att få komma bort från hetsen ett tag samlar så mycket energi och får kroppen, men även hjärnan, att må så mycket bättre. Den ständiga karriärshets som finns runtom oss bidrar till än mer stress och press, och man måste bara lära sig att faktiskt säga nej ibland. Tur är väl då att det finns alla dessa ovannämnda fina ställen att åka till och koppla av ett par dagar, så helt fel är det inte alltid att ha familj på olika ställen!
 
Har även hunnit jobba några pass till i smyckesbutiken (det nya extrajobbet) där jag försöker lära mig allt och få in alla detaljer, rutiner, processer och varor. Det är lättare sagt än gjort och hjärnan är lite smått överhettad efter all information som försöker pressa sig in. Vill man gärna kunna allt på en gång blir det smått problematiskt att acceptera att det kanske inte alltid går, det måste få ta lite tid. Nu ser jag fram emot ett par dagars avkoppling med Elias, det är ju faktiskt sommar och den gäller det att ta tillvara på! 

Om

Min profilbild

Lisa Hermansson

info@lisahermansson.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela