LISA HERMANSSON

Music & Event Management

AT THE LOST AND FOUND

Publicerad 2016-05-25 17:08:00 i LIVET, MUSIK & EVENT,

En fantastiskt mysig helg har hunnit spenderas med min stora kärlek i Malmö. Varenda mål mat har varit gudomligt gott i form av thaimat, råbiff, sushi, skaldjursbuffé samt brunch, det har druckits vin och goda drinkar och som att det inte vore nog så har jag varit omgiven av härliga människor i massor. Det enda negativa får väl i så fall vara tågresan hem i söndags där tåget kunde liknas vid en bastu som vi fick plågas inuti under fem timmar.. Less blir man att SJ inte kan leverera trots höga priser. Men trots bastu-tåg och sena kvällar som bidragit till att sömnen ligger efter är känslan som infinner sig ren och skär glädje över att få ha Elias i mitt liv!

Nu är det fortsatt arbete på praktiken som gäller veckan ut och utmanar koordinationsförmågan litegrann. Trivs bra med att koordinera då jag är en väldigt administrativ människa i grunden, även om kreativitet är något som inspirerar mig och det inte direkt är ett icke-kreativt yrke jag vill åt, men någonstans mitt emellan vore bra. Frågan vad det egentligen är som får motivationen att skjuta i höjden är viktig att ställa till sig själv men ack så svår att besvara. I den här damens värld finns det väldigt mycket som inspirerar, målen är höga och likaså kraven och det existerar gott om självkritiskt tänkande. Men samtidigt är det ibland väldigt svårt att knyta ihop säcken och sätta fingret på exakt vart man är påväg eftersom den här branschen är en enda lång labyrint med olika gångar och vägar som går att välja. Det finns så mycket möjligheter att det är väldigt lätt att gå vilse, men går man fel ett antal gånger lär man sig tillslut vilken väg som leder rätt tänker jag!

WE'RE LIKE FIRE IN THE RAIN

Publicerad 2016-05-17 17:05:00 i LIVET, MUSIK & EVENT,

Efter en helg som har passerat i rekordfart som vanligt är det dags för en ny vecka med praktik - snorig och trött som få men uppfylld av energi på samma gång. Fick nämligen en mysig kväll i söndags med min älskade lillasyster som besökte Stockholm och det finns inte mycket som boostar så mycket som den typen av kväll gör. Har även hunnit med en lugn och skön kväll med Elias i fredags, första jobbpasset på Josefina samt Eurovision-kväll hos Tilda i lördags. Får ändå säga att en femteplats för Frans enligt mig är väl godkänt och att SVT faktiskt lyckats bra med produktionen. Önskar dock att det hade varit möjligt att rösta på Justin Timberlake för den mannen är verkligen en klass för sig när det kommer till musikbegåvning! Hans nya låt är så mycket feelgood och passar perfekt för att få igång sommarpeppen även regniga dagar. Likaså Måns nya låt som jag fastnat totalt för har fått gå på ständig repeat de senaste dagarna.

Man kan definitivt påstå att livet pågår för fullt i och med allt som ska hinnas med. Praktik, jobb, träning och nöje ska kombineras på bästa sätt och mitt i allt är det även dags för oss att flytta snart. Att det är problematiskt med boende i Stockholm känner nog de flesta till, och jag har flyttat så många gånger under mina tre år här att jag har tappat räkningen. Märkligt hur det blivit sådan bostadsbrist att priserna för att hyra i andrahand får lov att vara hutlösa och för att få tag i ett förstahands-kontrakt behöver man helt enkelt ha tillgång till lika mycket tur som de som vinner miljonvinsten på lotto, om inte mer. Men visst, vad vore väl livet utan utmaningar?

Skriver pitchar, mailar tidningar, koordinerar intervjuer och lite annat smått och gott om dagarna. Igår startade ett låtskrivar-camp på Capitol vilket innebär full rulle med mycket folk och action på kontoret. Att få vara mitt i allt känns verkligen spännande och det är fascinerande att höra låtar sakta men säkert formas och skapas. Skolan känns mer och mer avlägsen trots att medvetenheten ändå finns där om att det faktiskt är ännu ett år som återstår innan jag är klar. Ibland är det häftigt att se tillbaka på hur mycket jag har utvecklats som person på bara några år - hur mycket starkare, självsäkrare och nöjdare tiden har gjort mig. Att ställas inför utmaningar och att klara av dem är något som är bidragande till känslan om att livet går framåt. Platsen jag står på nu är så mycket bättre än den någonsin varit, och jag har aldrig känt mig så älskad och lycklig som jag gör just nu. Kan glatt konstatera att leendet som sitter klistrat på mina läppar är och förblir mycket svårt att sudda ut. 

FRIDAY THE 13TH

Publicerad 2016-05-13 17:02:00 i LIVET,

Det här med att vara allergisk. Det finns nämligen en liten nackdel i och med att det är så fint väder och det är att det lite motvilligt får konstateras att det är helt galet mycket pollen ute då hela min hals i princip svullnade igen inatt för den kliade, och det vägrar försvinna. Insåg dock att det är fredagen den 13:e idag så det vore väl konstigt om inte åtminstone en liten del av dagen passerade i motvind. I övrigt känns den här dagen så otroligt välkommen och välbehövd för det väntas en ordentlig myskväll med Elias bestående av grillning, vin och en enorm dos kärlek. Kan knappast bli bättre skulle jag våga påstå! Ibland infinner sig ett sådant enormt lyckorus i hela kroppen och absolut ingenting känns omöjligt, det känns dessutom som att jag kan klara vad som helst med den mannen vid min sida. Det är fantastiskt hur han besitter förmågan att kunna peppa och muntra upp i alla lägen, men även förmågan att öka och behålla den positiva energin som flödar oss emellan.
 
Igår hann vi med en sväng till Gröna Lund efter praktiken dit Silvana Imam lyckades locka en publik på 10 000 personer! Vi såg showen uppifrån och det såg minst sagt mäktigt ut. Tycker personligen att hon är lite obehaglig, men samtidigt är hon grym på det hon gör. Som vi sa till varandra igår - hon blev ändå årets artist så det kändes nästan som vår plikt att vara där och se henne när möjligheten gavs. Passade på att avnjuta lite sockervadd också som sig bör och plötsligt kände jag mig återigen som det tio-åriga jaget som brukade sväva omkring med glittrande ögon på små rosa moln på Liseberg med det där stora fluffiga bomullsliknande vaddet i högsta hugg. Att det fortfarande kan frambringa lyckokänsla är väl ändå fantastiskt och visar på att man antagligen aldrig blir för vuxen för att vara barnslig. Men nog är det väl viktigt att ha en sådan sida också och ganska skönt att kunna ta en paus från vuxenlivet lite då och då!

Om

Min profilbild

Lisa Hermansson

info@lisahermansson.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela